Чемпионат Харьковской области. Гранд-Финал 2019

название турнира: Чемпионат Харьковской области. Гранд-Финал 2019
бильярдная: Бильярдный клуб "Вертикаль"
начало: 20 декабря 2019; 11:00
окончание: 23 декабря 2019; 21:00
дисциплина: свободная пирамида
вступительный взнос: 500 гривен
призовой фонд: 30 000 гривен

дополнительная информация:

Положення про проведення Гранд-Фіналу чемпіонату Харківської області з вільної піраміди.

1. Строки і місце проведення чемпіонату.

Гранд-Фінал чемпіонату Харківської області з вільної піраміди (далі – Чемпіонат) проводиться з 20.12 по 23.12.2019 року в БК «Вертикаль» за адресою: вул. Маршала Бажанова, 28.

2. Організація та керівництво проведенням змагань

Загальне керівництво проведенням Чемпіонату здійснюють управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації та відокремлений підрозділ ГО «Федерація спортивного більярду України» в Харківській області (далі – Федерація).

Відповідальність за підготовку та безпосереднє проведення змагань покладається на організаційний комітет.

3. Учасники змагань

Увага! Прийняти участь у Чемпіонаті мають змогу виключно мешканці Харкова та Харківської області.

4. Характер заходу. Правила.

Чемпіонат проводиться відповідно до офіційних міжнародних правил з піраміди, що введені в дію з 01.01.2018 р.

5. Умови та порядок проведення змагань.

Чемпіонат складається з двох кваліфікацій та фінальної частини.

20 грудня. Перша кваліфікація. Участь беруть 32 гравці, що зареєструються першими.

10.00 – Реєстрація, розминка.

11.00 – Початок ігор.

21 грудня. Друга кваліфікація. Участь беруть 32 гравці, що зареєструються першими.

При цьому гравці, що брали участь у першій кваліфікації, та не кваліфікувались у фінальну частину, можуть приймати участь у другій кваліфікації за умови повторної сплати благодійного внеску і при наявності вільних місць в турнірній сітці.

10.00 – Реєстрація, розминка.

11.00 – Початок ігор.

Обидві кваліфікації проходять за груповою системою. В групах по 4-5 гравців. Чотири кращих за підсумками групового турніру відразу виходять у фінал. Ще чотирьох гравців буде визначено за результатами додаткового кола плей-оф. Всі зустрічі до 4 перемог.

Кількість перемог

Різниця виграних та програних партій

Особиста зустріч

Кількість виграних партій

Місце в рейтингу.

Всі гравці, що знаходяться у рейтингу Харківської області, будуть розсіяні. Місця в сітці гравців, що не мають рейтингу, будуть визначені жеребом.

Увага! Реєстрація на першу кваліфікацію закінчується 19 грудня о 20:00, а на другу – 20 грудня теж о 20:00. В 21:00 оргкомітет публікує результати жеребкування та розклад зустрічей. Включення в турнірну сітку після публікації розкладу можливо у виключних випадках і тільки при наявності вільних місць.

Реєстрація можлива наступним чином:

- у вайбер-групі «Більярд в Харкові»

- за телефоном (viber, WhatsApp) +38 (093) 183-66-33.

- на сторінці турніру на сайті  «Більярд в Харкові».

Увага! Гравці, які зареєструвались, і не прийняли участь у Чемпіонаті, або знялись після закінчення реєстрації, все одне повинні сплатити благодійний внесок. В протилежному випадку ці гравці не будуть допущені до наступних турнірів Харківської федерації.

22 грудня. Фінальна частина.

10.00 – Реєстрація, розминка.

11.00 – Початок ігор.

В фінальній частині беруть участь 24 гравці - 16 переможців кваліфікації та вісімка лідерів рейтингу (1. Андрій Родіонов 2. Теймур Ісмаїлов 3.Олег Галушко 4. Богдан Шугалей 5. Артур Поляков 6. Володимир Юрусов 7. Максим Птягін 8. Олег Андрєєв, запас – 9. Андрій Сухачов 10. Валерій Ткач 11. Костянтин Шендрик 12. Андрій Голіков).

Фінальна частина проходить за системою до двох поразок (32х8). При цьому гравці, що вийшли до фіналу з однією поразкою, першу зустріч грають з вісімкою сіяних, а гравці, що вийшли до фіналу без поразок, починають з другого кола.

Зустрічі до 5 перемог.

17:00 (орієнтовно) – 1/8 фіналу (до 6 перемог)
21:00 (орієнтовно) – 1/4 фіналу (до 6 перемог)
23 грудня.
14:00 – 1/2 фіналу (до 7 перемог)
17:00 – фінал (до 10 перемог у дві сесії).
                
Умови і порядок проведення Чемпіонату можуть бути змінені рішенням Головної суддівської колегії за узгодженням з Оргкомітетом залежно від кількості учасників.

6. Форма учасників Чемпіонату.

Увага! На вимоги пула спонсорів встановлюється наступна форма гравців:

Кваліфікація – брюки, сорочка, можливе поло, закрите взуття. Починаючи з групового турніру – тільки сорочка. Починаючи з плей-оф – обов’язковий жилет. Прошу серйозно віднестись до наступної фрази: гравці у джинсах, футболках, «тапочках» не будуть допущені до турніру ні в якому разі. Вступний внесок повернуто не буде.

7. Регламент зустрічей та поведінка гравців.

Встановлюються міжнародні правила початку ігор та покарання за запізнення та поведінки гравців. Запізнення більше, ніж на 15 хвилин від часу, що зазначений у розкладі, тягне за собою поразку у зустрічі. Початок всіх ігрових днів, крім останнього – 11:00. Повідомлення на кшталт: я їду, буду через 10 хвилин, більше не мають жодної сили та не будуть братися до уваги. У зустрічах всіх рівнів гравці мають по одній перерві та ще одну перед контровою партією. Час перерви – 7 хвилин. Запізнення з перерви більше, ніж на одну хвилину – поразка в партії.

Паління в перерві під час зустрічі заборонено.

Споживання алкогольних напоїв під час та у місці проведення Чемпіонату суворо заборонено. Порушення цього правила – дискваліфікація з Чемпіонату без попередження та без повернення вступного внеску.

8. Безпека та підготовка місць проведення змагань.

Підготовка місць проведення змагань здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів».

9. Благодійний внесок та призовий фонд.

Благодійний внесок складає — 500 грн.

Для членів федерації — 400 грн.

Для жінок та юнаків 2005 р.н. та молодших – 250 грн.

Гарантований призовий фонд складає 30 000 гривень. У випадку, якщо розмір благодійних внесків перевищить розмір призового фонду, призовий фонд буде дорівнювати 100 відсоткам внесків.

Розподіл призового фонду:

1 місце – 10 000 гривень.

2 місце – 4 000 гривень.

3-4 місце – по 2 000 гривень.

5-8 місце – по 1 000 гривень.

16 переможців кваліфікації – по 500 гривень (виплата виключно в разі участі у фінальній частині).

Гарантом виплати призового фонду в повному обсязі виступає ініціативна група на чолі з головним суддею Чемпіонату суддею національної категорії Русланом Кориненком.

На нагородженні та фінальному фотографуванні зобов’язані бути присутні всі чотири призери. Виплата призових першій четвірці проводиться виключно після закінчення фінальної зустрічі.

Участь у чемпіонаті Харківської області є обов’язковою умовою участі у чемпіонатах України будь-якого рівня: від юнаків до ветеранів.

10. Умови фінансування заходу та матеріального забезпечення учасників.

Витрати на оплату харчування суддів здійснюються за рахунок Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, інші витрати за рахунок Федерації та частково за рахунок вступних внесків від учасників змагань.

11. Інформаційна підтримка.

Офіційним партнером Чемпіонату є сайт «Більярд в Харкові». Вся оперативна інформація щодо Чемпіонату розміщується у Viber-групі «Більярд в Харкові».

Цей регламент є офіційним викликом на змагання.