Чемпіонат області ПАРНИЙ "Вільна піраміда" 24.10.2020

1. Цілі та завдання Чемпіонат області ПАРНИЙ "Вільна піраміда" (далі − Чемпіонат) проводиться з метою: широкого залучення молоді до занять фізичною культурою та спортом; подальшого розвитку більярдного спорту і його популяризації в державі; підвищення рівня майстерності спортсменів; відбору кандидатів до складу збірної команди для участі в Чемпіонат України ПАРНИЙ  Вільна піраміда, 05-09.11.2020 м. Ужгород.


2. Строки і місце проведення Чемпіонату Чемпіонат проводиться 24 жовтня 2020 року в спортивному більярдному клубі "Вертикаль" за адресою м. Харків , вул. Маршала Бажанова 28.


3. Організація та керівництво проведенням Чемпіонату Загальне керівництво проведенням Чемпіонату здійснюють управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації та відокремлений підрозділ ГО «Федерація спортивного більярду України» в Харківській області (далі – Федерація). Відповідальність за підготовку та безпосереднє проведення змагань покладається на організаційний комітет.


4. Учасники Чемпіонату До участі у Чемпіонаті допускаються всі бажаючі. Учасники змагань Чемпіонату повинні мати екіпіровку яка відповідає Правилам спортивних змагань з більярдного спорту (далі – Правил), затверджених у встановленому порядку. Форма одягу учасника: обов’язково − темні туфлі, темні костюмні брюки (не джинси, не слакси), без заклепок і прикрас, однотонна сорочка (не поло, не трикотаж); рекомендовано − жилет та метелик. Одяг учасників повинен бути чистий та охайний, сорочка заправленою в брюки, без розривів і випусків. Учасники які не дотримались визначеним цим Регламентом форми одягу, до Чемпіонату не допускаються.


5. Характер заходу Змагання особисті, проводяться відповідно до діючих Правил. 


6. Програма проведення Чемпіонату  24.10.2020 р. 09:30 по 10:30 – реєстрація учасників; жеребкування; розмінка 10.30 по 10.45 – урочисте відкриття Чемпіонату; 10.45 по 18.00 – відбіркові змагання; 18:00 по 21:00 – півфінальні та фінальні змагання; підведення підсумків, нагородження переможців і призерів Чемпіонату. На церемонії відкриття присутність всіх учасників: спортсменів, тренерів та представників команд обов'язково. У разі відсутності спортсмена на церемонії відкриття, оргкомітет залишає за собою право дискваліфікувати його від участі в змаганнях. Під час підведення підсумків обов'язкова присутність переможців і призерів Чемпіонату у встановленій формі одягу. Порядок відкриття та закриття Чемпіонату, режим і графік його проведення, а також особливі умови, визначаються оргкомітетом спільно з головним суддею в залежності від кількості заявлених учасників Чемпіонату. В залежності від кількості заявлених учасників, можливе обмеження часу на зустріч. Зустріч за третє місце не проводиться. Обидва учасники і обидві учасниці займають третю позицію в підсумковому протоколі і стають бронзовими призерами Чемпіонату.


7. Безпека та підготовка місць проведення Чемпіонату Підготовка місць проведення Чемпіонату здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів».


8. Умови визначення першості та нагородження переможців та призерів Переможці та призери в особистій першості нагороджуються медалями , дипломами та кубками Федерації. .

Розподіл призового фонду буде залежати від кількості команд, що приймають участь у Чемпіонаті.


9. Умови фінансування заходу та матеріального забезпечення учасників Витрати з організації і проведення Чемпіонату (проїзд, проживання, харчування іногородніх суддів, харчування місцевих суддів, придбання кубків, канцтоварів, медичне забезпечення) здійснюються за рахунок коштів залучених Федерацією.


10. Строки та порядок подання заявок на участь у Чемпіонаті Реєстрація на Чемпіонат з момента опубликування положення на сайті «Більярд в Харкові» (www.billiard.kharkov.ua) та у Viber-групі «Більярд в Харкові».


11. Благодійний або вступний внесок та призовий фонд. Вступний внесок складає 1000 з команди. Заохочення призерів відбувається за рахунок кубків, медалей, дипломів та цінних призів.


12. Умови фінансування заходу та матеріального забезпечення учасників. Витрати на оплату харчування суддів здійснюються за рахунок Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, інші витрати за рахунок Федерації.


13. Інформаційна підтримка. Офіційним партнером Чемпіонату є сайт «Більярд в Харкові». Вся оперативна інформація щодо Чемпіонату розміщується у Viber-групі «Більярд в Харкові». Цей регламент є офіційним викликом на змагання.